Inspirerende woorden van Hein Knaapen op 9 februari: De toegevoegde waarde van HR

Op 9 februari vierden we met genodigden de eerste 500 dagen van het HR Ontwikkelhuis. Hein Knaapen, Chief HR Officer bij ING, opende deze middag. We delen graag zijn inspirerende woorden met je.

Hein herinnerde ons eraan dat wij allemaal in het arbeidsproces medewerker zijn, of je nu manager of professional bent. Voor eenieder is het belangrijk je te realiseren dat je je verantwoordelijkheid neemt. Of het nu gaat over zingeving in het leven, over je eigen ontwikkeling of over je talenten.

In de belangrijke, en soms gecompliceerde, driehoek waarin medewerker, leidinggevende en HR zich in bewegen, zie je vaak dezelfde patronen. Soms is het gemakkelijk om in deze patronen te blijven zitten. Hein wijst erop dat om te blijven leren, het noodzakelijk is om af en toe uit je comfortzone te stappen.

Sta er daarom iedere dag bij stil of je wel het beste uit jezelf haalt. Reflecteer, wees waakzaam en deel de wil om het met elkaar beter te maken. Zo werk je samen om de organisatiedoelstellingen te realiseren.

Leiderschap en performance management zijn daarbij belangrijke thema’s. Thema’s waarin Hein de toegevoegde waarde HR onderstreept, vanuit leiderschap en vakmanschap.

Laten we als HR Businesspartners deze rol oppakken. Door te leren en te groeien in leiderschap en vakmanschap en zo onze waarde en impact te vergroten.

Een indruk krijgen van 9 februari? Bekijk hiernaast de foto’s!