Binnen doen wat je buiten belooft

In deze expeditie gaan de deelnemers op onderzoek naar zichzelf; hoe verbinden zij zich aan de strategie van de organisatie en wat is er nog nodig om ‘binnen’ daadwerkelijk te doen wat ‘buiten’ wordt belooft.

Zij krijgen inzicht in welke instrumenten zij al in huis hebben en wat er nog ontwikkeld dient te worden om meer impact in het team en de organisatie te maken

Langs onderwerpen als visie, passie, creativiteit en vakmanschap reizen de deelnemers als helden van buiten naar binnen. Door middel van vragen en opdrachten krijgen zij inzicht in wat hun unieke succesfactor (factor X) is.

Ook aan de fun factor is gedacht. Tijdens het spel beantwoorden de deelnemers kennisvragen over de organisatie waar punten mee verdiend kunnen worden . Aan het einde van het spel krijgt de winnaar uiteraard een mooie prijs.

 

Wat levert deelname op

De deelnemers gaan naar huis met een concreet actieplan hoe zij als leider meer impact kunnen maken en van grotere waarde kunnen zijn voor het team en de organisatie.

Daarnaast geeft de optelsom van alle individuele uitkomsten de leiderschap scan. De leiderschap scan is een organisatie breed beeld van wat er al is en wat er nog ontwikkeld dient te worden om binnen te doen wat buiten wordt beloofd.

Doelgroep

Deze methode kan in diverse groepen leiders gebruikt worden. Denk aan directieteams, managers, teamleiders maar ook coaches van agile werkende teams.

Locatie en vragen

Het spel kan zowel op de eigen locatie als in de eigen inspiratieruimte van het HR Ontwikkelhuis gefaciliteerd worden.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd hoe je deze methode het beste voor jouw organisatie kunt inzetten?

Neem dan vooral contact met ons op!

www.hrontwikkelhuis.nl info@hrontwikkelhuis.nl

of 088 101 2600