Heeft uw organisatie een heldere visie op de rol van de HR Businesspartner?

Deze heldere visie is nodig in een markt die continu in beweging is en waarin belangrijke HR vraagstukken hoog op de agenda staan. Oftewel hoe heeft HR invloed op de factor ‘mens’ binnen uw organisatie om ook als organisatie toekomstbestendig te zijn en te blijven. Dit betekent concreet dat de positie van HR in transitie is en dat de rol op tactisch/strategisch niveau steeds belangrijker wordt.

Ons uitgangspunt: Durf HR Businesspartner te zijn!

 • De HR Businesspartner zal in de toekomst meer moeten vertrekken vanuit de vraag van de business en de context waarin men zich begeeft. Het is nodig dat de HR Businesspartner beweging kan creëren.
 • Dat vraagt van HR andere kwaliteiten. De vraag is niet of de HR Businesspartners de vereiste kwaliteiten al dan niet hebben, maar of én in welke mate de kwaliteiten zijn ontwikkeld.
 • Wanneer we weten wat we willen leren, zijn we in staat om dat te leren. Hiermee is niet gezegd dat iedereen een goede HR Businesspartner kan worden, maar wel dat iedere HR Businesspartner over meer mogelijkheden beschikt dan we in eerste instantie vermoeden.
 • Dit vraagt om ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, zodat HR ook daadwerkelijk de vereiste vaardigheden en competenties kan toepassen en Partner in Business kan en durft te zijn en weet waar zijn/haar toegevoegde waarde ligt!

Onze bijdrage

Wij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de HR Businesspartners binnen uw organisatie. Samen geven we inhoud aan het ‘wat en hoe’ van het gewenste profiel. Het op maat gemaakte programma bevat elementen wat zowel kennis, persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit in het werk vergroten.

Doelgroep

Deelnemers zijn HR Businesspartners met een HBO of WO opleiding minimaal enkele jaren werkervaring.

Opzet programma HR in beweging

Alle competenties die de HR Businesspartners nodig hebben als HR Businesspartner komen in een overzichtelijk programma aan bod. Het programma bestaat o.a. uit een assessment, verschillende modules gericht op de persoonlijke- en functionele ontwikkeling, individuele coaching en gedurende de looptijd werken deelnemers aan een Strategisch vraagstuk binnen de organisatie. Gezamenlijk  met de opdrachtgever wordt bepaald hoe de definitieve opleidingsroute eruit zal zien.

De trainers

De trainers gaan uit van de kennis en competenties van de professionals en voegen daar samen met hen vakmanschap, persoonlijke kracht en impact aan toe. Tijdens het ontwikkelprogramma wordt gewerkt met zeer deskundige trainers, die als geen ander weten wat de rol van Businesspartner precies inhoudt. Dit is zowel ontzettend inspirerend als bijzonder leerzaam!

Visie op leren door het HR Ontwikkelhuis

 • We geloven sterk in een concept waarbij de verantwoordelijkheid primair ligt bij de deelnemers. Dit vraagt een sterke commitment ten aanzien van het programma van zowel de deelnemers als de leidinggevenden.
 • Onze ervaring is dat medewerkers die in transitie zijn zich in positieve zin ondersteund voelen door het ontwikkeltraject. Dit draagt bij aan een succesvolle inrichting van de HR afdeling.
 • We weten dat deelnemers zich makkelijker uit hun comfortzone laten trekken door een unieke manier van leren, waarbij de deelnemers gedurende het gehele programma uitgenodigd worden om zich kwetsbaar te tonen en zich open te stellen, ook naar anderen.
 • We werken alleen met trainers die de rol van HR Business Partner als geen ander verstaan en in staat zijn om hun vakmanschap, leiderschap en hun eigen authentieke persoonlijkheidsprofiel als instrument in te zetten tijdens het werken met de deelnemers.

Interesse in de mogelijkheden?

Neem gerust contact op via 088 101 2600 of onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Bijlage

  Uw bericht