HR Young Professionals

Wil jouw organisatie talentvolle jonge HR Businesspartners aantrekken en ontwikkelen? Dan biedt het incompany programma voor HR Young Professionals een effectieve en kostenbesparende oplossing. Kenmerkend voor dit programma is dat de ontwikkeling van jong talent én het inbedden hiervan binnen de werkomgeving, optimaal op elkaar zijn afgestemd. Het HR Ontwikkelhuis is verantwoordelijk voor het begeleiden en ontwikkelen van de HR Young Professional. Zo ervaar je op de werkvloer een HR Young Professional die groeit in waarde en impact.

.

De voordelen van het HR Young Professional Programma

Krachtige, unieke kwaliteiten van jong toptalent aan boord brengen

De HR Young Professionals zijn jong en ambitieus. Ze brengen de meest recente HR-kennis, een frisse blik en prikkelend ondernemerschap met zich mee. Het zijn persoonlijkheden die durven en doen. Die energiek, daadkrachtig, nieuwsgierig en vernieuwend zijn en vanuit daar het verschil willen maken.

Geen omkijken naar begeleiding

Het HR Ontwikkelhuis is verantwoordelijk voor de gehele begeleiding. Van persoonlijke ontwikkeling tot vakinhoudelijke begeleiding: ervaren senior HR Businesspartners en professioneel opgeleide trainers zorgen voor optimale groei.

Hoge productiviteit en snel resultaat

Het programma zorgt ervoor dat snelheid van handelen, oplossingsgerichtheid en effectiviteit van de HR Young Professional snel toenemen. Dit bereiken we doordat de HR Young Professional zich ontwikkelt binnen de werkcontext in combinatie met intensieve begeleiding en een op maat gemaakt ontwikkeltraject.

Opbouw HR Young Professional Programma

Het succesvolle ontwikkeltraject voor HR Young Professionals bestaat uit een 4-tal modules: Werving & Selectie, Detachering, Opleiding en Opdrachtbegeleiding. Deze modules kan je ook los van elkaar inzetten voor een traject op maat.

Kies je voor het totaalpakket dan biedt dit extra voordelen:

  • Minder recruitmentinspanning en kostenbesparend
  • Kwaliteitsgarantie
  • De voordelen van een proeftijd

Interesse gewekt? Vraag onze brochure aan!

Lees hieronder ook deze succesverhalen

Anne Holwerda

Ik kies voor het HR-vak omdat ik bij mijn vorige commerciële werkervaring heb gemerkt hoe interessant en leuk ik het vind om meerwaarde te creëren door daadwerkelijk te luisteren en niet alleen de mens, maar ook de business en de achterliggende bedrijfsprocessen te begrijpen. Hierdoor heb ik snel door waar de uitdagingen liggen en weet ik beiden met elkaar en de organisatiedoelstellingen te verbinden. Vandaar dat een carrière binnen Human Resources mij op het lijf is geschreven en ik met veel enthousiasme de uitdaging aanga om mijzelf samen met het HR Ontwikkelhuis te ontwikkelen tot een volwaardig HR Business Partner. Het HR ontwikkelhuis is voor mij een plek om te leren, een plek waar je jezelf kan zijn en een plek waar mensen samenkomen, dus ik zie ernaar uit om je binnenkort te ontmoeten!

anne@hrontwikkelhuis.nl

06 54781694

Kiki van den Berg

Margje Knaapen

‘Een carrière in Human Resources is mij op het lijf geschreven omdat alle dingen waar ik energie van krijg in mijn werk binnen dit vakgebied samenkomen.’

Dat schreef ik in mijn brief aan Sonja toen ik las dat zij op zoek was naar junior HR professionals. Waarom? Ik werk graag met mensen, heb een goed gevoel voor verhoudingen en ben resultaatgericht. Als HR professional zal ik mij enthousiast, gedreven en met veel plezier inzetten om het beste uit mensen te halen. En dat voornemen wordt nu werkelijkheid. Op 1 april start ik met het werk- en ontwikkeltraject van het HR Ontwikkelhuis en ga ik aan de slag als HR consultant bij Nationale Nederlanden. Een unieke kans en een mooie start van mijn HR loopbaan!

Kiki van den Berg