Op 20 maart 2017 gepubliceerd door Sonja Bakker

Haal maximaal rendement uit je team!

Succesvolle teams maken succesvolle organisaties. De ontwikkeling van een team tot een volwassen team waarin men écht verantwoordelijkheid neemt en men beter kan samenwerken is op te delen in vier fasen van teamontwikkeling: Instappen, invechten, initiatief en identiteit. Om tot een goed presterend team te komen waarbij ieders potentieel volledig wordt benut, doorloop je alle fasen van teamontwikkeling in het unieke Teamontwikkelspel.

4 fasen van teamontwikkeling

In de eerste instapfase leert het team elkaar beter kennen. Waarom bestaat dit team en wat is de bestemming. Het vertrouwen wordt opgebouwd, en de teamleden worden uitgedaagd om meer inzicht te krijgen in hun eigen unieke talenten en het effect hiervan op het team, de omgeving en de klant. In de tweede invechtfase kijkt het team naar hun verborgen talenten. Wat wordt in de schaduw gezet en zou meer ontwikkelt kunnen worden om als team succesvoller te kunnen zijn. In het spel worden de teamleden uitgedaagd om naar verborgen psychologische contracten te kijken. Dit loopt over naar de derde initiatieffase waarbij het team met elkaar opnieuw gaat contracteren waar nodig en elkaar gaat uitdagen om het beste uit jezelf en het team te halen. In de laatste identiteitsfase kijkt het team naar de toekomst. Het wordt concreet en je weet wat je als team nodig hebt om succesvol te kunnen zijn en te blijven. Het spel wordt begeleid door een facilitator.

Doelgroep

Het Teamontwikkelspel is bedoeld voor elk team op ieder niveau. Zowel voor een team
met een leidinggevende als een zelfsturend team of een agile werkend team.

Duur van het spel

Omdat het spel modulair is opgebouwd, zijn meerdere varianten mogelijk die passen bij de behoefte van het team. Om het hele spel ten volle te benutten, vraagt dit een tijdsinvestering van drie aaneengesloten dagdelen. Een verkorte variant is ook mogelijk en neemt twee aaneengesloten dagdelen in beslag. Je kunt de vier fasen in losse modules ook doorlopen in vier losse dagdelen.

Interesse in de mogelijkheden?

Neem gerust contact op via 088 101 2600 of onderstaand contactformulier.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Bijlage

Uw bericht