Lees hier ons Ontwikkelnieuws om altijd op de hoogte te zijn van de belangrijkste thema’s rondom HR, ontwikkeling en leiderschap

Ja, die sollicitant heeft een beperking. Dus?!

Er wordt veel gesproken over diversiteit op de werkvloer en voor steeds meer organisaties staat dit thema (hoog) op de agenda. De aandacht gaat uit naar de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers, junior en senior medewerkers en medewerkers uit verschillende culturen. Door met dit thema bezig te zijn, toon je als organisatie goed werkgeverschap en wordt het imago versterkt. Ook brengt diversiteit meer creativiteit en heeft de organisatie veel ervaring en de nieuwste kennis in huis.

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): wat is er nieuw?

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingegaan. De WAB is een verzameling wetswijzigingen die een aanvulling zijn op de WWZ. De WWZ is in 2015 ingevoerd. Het doel van deze wet is om de kloof tussen vaste contracten en flexibele contracten te verkleinen. De oproepkrachten en payrollers moeten meer zekerheid krijgen door deze wet en wordt het aantrekkelijker voor werkgevers om vaste contracten (onbepaalde tijd) aan te bieden.