Inzicht, ervaren, theorie en toepassen is de krachtigste combinatie voor groei

In deze leergang werk je aan jouw vakmanschap in een leergroep, dit zijn HR professionals uit verschillende organisaties. Je volgt zowel supervisie bijeenkomsten als inhoudelijke masterclasses. Je breidt je kennis en competenties uit met vakmanschap, persoonlijke kracht en impact. Je ontwikkelt een eigen visie op strategisch HR en hoe jij daarin bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.

Doordat je samenwerkt met deelnemers van andere bedrijven vergroot je je blikveld en neem je waardevolle ervaringen uit de buitenwereld mee in je eigen organisatie.

De inschrijving voor deze leergang is doorlopend.

Supervisie

Je bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.

Soms wil je meer impact maken omdat je voelt dat je meer uit jouw professionele rol kan halen. Supervisie met jouw leergroep, onder leiding van een senior HR Businesspartner is een manier om nieuwe strategieën te onderzoeken welke je direct kan toepassen in de praktijk.

Je werkt in een kleine groep met circa 6 deelnemers. Kleine groepen bieden ruimte om jouw persoonlijke vraagstukken aandacht te geven en tegelijkertijd van elkaar te leren door met elkaar te sparren en te adviseren. Dit zorgt voor een veilige setting die uitnodigt om je kwetsbaarheid te tonen en je open te stellen, ook naar anderen.

In deze leergroep ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Jouw aanwezigheid, inbreng en voorbereiding vraagt commitment voor je eigen ontwikkeling en die van anderen.

De supervisor is jouw vraagbaak gedurende het jaar om het maximale uit het traject te halen.

De focus van de bijeenkomsten ligt op beroeps- en ervaringsgericht leren en het uitbouwen van jouw professionaliteit. Jij en de andere deelnemers brengen zelf casuïstiek in vanuit eigen werkervaring, waarbij je de vertaalslag leert maken tussen theorie en praktijk. Ter voorbereiding van de bijeenkomsten lees je de aanbevolen literatuur en maak je eventuele casuïstiek en/of opdrachten.

Een kijkje in de keuken
Er worden 12 bijeenkomsten gedurende het jaar gepland op de vrijdag ochtend tussen 9 en 12 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op de werkplekken van de deelnemers.

HR Masterclasses

Experts uit het bedrijfsleven.

Als HR Businesspartner heb je elke dag te maken met ontwikkelingen: maatschappelijke diversiteit, individualisering, internationalisering, ontgroening en vergrijzing confronteren organisaties met de noodzaak om te werken aan wendbaarheid, duurzame inzetbaarheid en management van diversiteit. Jouw rol pakken in deze veranderende omgeving vraagt om expertise van de beste experts. In de leergang volg je masterclasses*, werk je huiswerkopdrachten uit in je eigen werkomgeving en breng je het geleerde weer terug in de volgende supervisie bijeenkomst.

*Bij voldoende belangstelling worden extra en/of nieuwe data zo snel mogelijk ingepland.

Agenda online Masterclasses

 • 26 maart 2021 (1 dagdeel)
  Strategische Personeelsplanning
  Het maken van een concrete vertaling van organisatiedoelen naar de gevolgen voor het personeel en bij het inspelen op de externe ontwikkelingen.
  Expert: Ingrid Kerr
  HR Directeur
 • 28 mei 2021 (1 dagdeel)
  Verandermanagement
  Organisatieontwerp in 8 stappen
  Expert: Wendy Tasseron
  Senior Organization & Change consultant bij ProRail
 • 10 september 2021 (1 dagdeel)
  Reorganisaties
  Up-to-date implementatieaanpak
  Expert: Björn Ribbers
  Partner bij het HR Ontwikkelhuis
 • Nader te bepalen (1 dagdeel)
  Talentmanagement & werkgeluk
  Hoe vergroot je werkgeluk en wat is het effect daarvan op het benutten van talent in de organisatie
  Expert: Hanneke van Marle
  Partner bij het HR Ontwikkelhuis
 • Nader te bepalen (1 dagdeel)
  Paradox Navigator
  Navigeren tussen de HR competenties volgens Ulrich e.a.
  Expert: Sonja Bakker
  Directeur HR Ontwikkelhuis
 • Nader te bepalen (1 dagdeel)
  People Analytics
  Met People Analytics ga je verder dan het verzamelen en analyseren van data: People Analytics voegt de human factor toe.
  Expert: Nathalie Hooff
  Onderzoeker People Analytic Ethics – Hogeschooldocent HRM – HU

Investering volledige leergang

12 supervisie bijeenkomsten en 6 masterclasses
€ 3.500,- per jaar exclusief BTW
€ 95,- arrangement kosten

Investering individuele masterclass

Masterclass naar keuze
€ 300,- per masterclass exclusief BTW
€ 19,- arrangement kosten

Investering incompany

Op aanvraag

hr ontwikkelhuis stoel

Interesse gewekt? Vraag onze brochure aan!