Masterclass Reorganisaties

Van 09:00 – 12:00 uur

Expert: Björn Ribbers

Jouw rol pakken als HR Businesspartner in een veranderende omgeving vraagt om expertise van de beste experts.
Daarom organiseert het HR Ontwikkelhuis een leergang waarin professionals werken aan hun HR vakmanschap.
Je kunt de hele leergang volgen waarin je een jaar werkt in een leergroep of je separaat inschrijven voor de masterclasses*. Voor meer informatie over de volledige leergang klik hier.

* Bij voldoende belangstelling worden extra en/of nieuwe data zo snel mogelijk ingepland.

Björn Ribbers verzorgt de masterclass Reorganisaties.

In de masterclass Reorganisaties krijg je een up-to-date implementatieaanpak voor reorganisaties aangereikt en versterk je je eigen reorganisatieaanpak en kennis. Je krijgt inzicht in best practices van andere bedrijven en branches. Deze masterclass biedt HR Professionals een praktische werkwijze wat er moet gebeuren om een reorganisatie succesvol te implementeren. De masterclass is bedoeld voor (HR) leiders en business partners met geen tot beperkte reorganisatie-ervaring.

We leggen meer de nadruk op de implementatie van reorganisaties en niet zo zeer het organisatieontwerpproces. Je kan vragen stellen over je eigen plan, aanpak en/of adviesaanvraag en bieden je handvatten hoe managers en medewerkers optimaal te ondersteunen en trainen.

We verkennen verschillende thema’s als change management (o.a. transitiemodel), communicatie, stakeholdermanagement, ondernemingsraadproces en de vertrekkers/blijvers paradox.

Even voorstellen…. Björn Ribbers:                                     

Björn is een ervaren HR Manager met een Bedrijfskunde achtergrond en als trainer/coach verbonden aan het HR Ontwikkelhuis. Na een (internationale) carrière als HR Lead, HR Business Partner, Recruiter, Communicatie Manager en Product Manager zet hij graag zijn brede kennis en ervaring in om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van impactvolle HR teams & Business Partners.

De afgelopen ruim 10 jaar heeft Björn vele reorganisaties en veranderingstrajecten mogen begeleiden binnen farmaciebedrijf MSD. Hierin heeft hij ervaren dat in tijden van reorganisaties en verandering de eerste fase de focus vaak ligt op het herorganiseren van onder andere processen, systemen, organisatiestructuur en taken en verantwoordelijkheden. De zogenaamde Bovenstroom. In de fases daarna is echter veel meer aandacht nodig voor het loslaten van wat was, het niet weten, het leren & groeien in de nieuwe realiteit en vervolgens het gaan doen met elkaar. De zogenaamde Onderstroom. Zijn belangrijkste les is in contact te blijven met je managers en medewerkers, te luisteren, informatie te geven én te zorgen dat de ‘Bovenstroom’ strak is georganiseerd, zodat je ruimte hebt voor de ‘Onderstroom’ om een succesvolle transitie te realiseren.

Investering Masterclass:

€ 300,- exclusief BTW

Interesse gewekt? Neem contact met ons op voor meer informatie op 088 1012600 of laat je gegevens hieronder achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.