Lees hier hoe klanten denken over de opleiding & coaching programma’s van het HR Ontwikkelhuis.

Ervaringen

Schermafbeelding 2020-02-27 om 15.50.19

Ilse  – Masterclass People Analytics

”Hele interessante masterclass, zeker de combinatie van het praktische gedeelte en de ethische vraagstukken die daaraan gekoppeld zijn.”

Schermafbeelding 2020-02-27 om 16.32.18

Roxanne  – Training Persoonlijk Leiderschap voor HR

”De 4-daagse training heeft me opgeleverd meer zelfvertrouwen en inzichten in mezelf heb.”

Coachee

”Spiegelend, uitdagend, reflecterend, luisterend oor, uit comfortzone, inzicht, dichter bij mezelf, meer voelen i.p.v. denken, positief en vertrouwen. Niet ‘zomaar’ een paar woorden die mijn reis het afgelopen half jaar omschrijven die ik met steun van mijn coach Sonja Bakker heb mogen maken. Het was een intensieve reis de me veel geleerd en opgeleverd heeft en me veel dichter bij mijn eigen ik gebracht heeft. Heb mijn energie teruggevonden en privé en zakelijk mooie keuzes gemaakt en voor de toekomst uitdagende stappen genomen. Dank!”

Schermafbeelding 2018-07-17 om 08.40.30

Gijsje  – training Persoonlijk Leiderschap voor HR Professionals

”Ik kijk heel positief terug op de 4-daagse. Samen leren in goede sfeer en met diepgang. Ondanks dat ik van te voren het gevoel had dat ik met deze thema’s al veel aan de slag was geweest, ben ik door Sonja uitgedaagd om nog meer over mezelf te leren. Door aan de slag te gaan als co-trainer, maar vooral door haar scherpe observaties en mooie feedback, die je raakt tot in je hart. In mijn werk merk ik dat de inzichten uit de Transactionele Analyse weer paraat heb, en hier sneller op kan acteren. Maar nog meer merk ik dat ik hernieuwde inzichten in mijn eigen patronen heb opgedaan, en dat ik door de training uitgedaagd ben om hier actief stappen in te zetten om hier effectiever mee om te gaan.”

Naomi vd Wal 2.0

Naomi – Training Persoonlijk Leiderschap voor HR Professionals

”Een fijne groep en een prettige sfeer waarbij er vertrouwen was om open met elkaar het echte gesprek aan te gaan. De afwisseling in werkvormen heeft ervoor gezorgd dat ik veel nieuwe inzichten heb gekregen als het gaat om mijn eigen handelen en de achterliggende redenen waarom ik dit op een bepaalde manier doe. Sonja heb ik ervaren als een prettige en energieke trainer. De vier dagen zijn voorbij gevlogen en waren waardevol!”

Schermafbeelding 2020-02-27 om 16.03.35

Anne  – Masterclass Strategische Personeelsplanning

”SPP als onderwerp is goed neergezet: handige tools, goede discussies en een leuke trainer.”

Schermafbeelding 2020-02-27 om 16.09.51

Priscilla  – Masterclass Strategische Personeelsplanning

”Ik ben met nieuwe inzichten op het gebied van SPP de deur uit gegaan. Een praktische workshop waarbij er voldoende ruimte is voor eigen inbreng en de passie voor SPP van de expert straalt!”

Schermafbeelding 2018-07-31 om 08.45.15

Quinten – Training Persoonlijk Leiderschap voor HR Professionals

”Deze cursus stond al heel lang op mijn wensenlijst en ik ben erg blij dat ik deze cursus heb mogen volgen. Ik ben dit traject helemaal open ingestapt, zonder hele concrete leerdoelen. Mijn leerdoel was om meer over mijzelf te weten te komen, waarom maak je welke keuzes en waarom. Buiten dat ik op een aantal van die vragen (voor een gedeelte) antwoord heb gekregen, heb ik nog veel meer geleerd en gedaan. Even vertragen en uit de dagelijkse flow stappen om weer tijd te nemen en te investeren in jezelf. Als je geen tijd meer kunt vrijmaken om in jezelf te investeren dan zit je vast. Het was een top ervaring met een leuke groep en fijne begeleiding, echt een aanrader!”

Schermafbeelding 2020-02-27 om 16.15.03

Wendy – Coachee

”Sonja Bakker heeft mij laten zien door zelfreflectie, theorie, maar ook met praktijkoefeningen te kunnen groeien in mijn werk en als mens. Zij heeft de kunst door middel van een juiste balans tussen theorie en praktijk de snaar te raken en daarmee uiteindelijk tot de kern te komen.”

Anne Martine 

”Een leerzame 4-daagse met veel persoonlijke leermomenten. Steeds weer werd de nadruk gelegd op je persoonlijke leerdoel, erg goed! Ook werd op de situatie van het moment ingespeeld en het programma aangepast wanneer nodig. Wat ook heel belangrijk was dat de vertrouwensrelatie binnen de groep bijzonder groot was.”

Schermafbeelding 2018-07-16 om 11.28.57

Rianne 

De 4 dagen Persoonlijk Leiderschap voor HR hebben mij actief aan het denken gezet over mijn gedrag en de herkomst daarvan. Door middel van verschillende oefeningen en gesprekken kom je tot inzichten waar je eerder nooit bij stil hebt gestaan. De veilige sfeer in de groep draagt zeker bij aan de groei die je doormaakt. Doordat de dagen verspreid zijn over een aantal maanden heb je ook voldoende tijd om de geleerde inzichten te toetsen in het dagelijkse werk. En dat allemaal op een prachtige locatie!

Schermafbeelding 2018-07-16 om 10.03.34

Stephanie 

”Ik heb de 4 daagse als 4 fijne en nuttige dagen ervaren waardoor ik meer rust in mijn hoofd en lijf heb kunnen krijgen. Hierdoor ben ik in staat om meer zelfvertrouwen te voelen.”

Raquel

”Erg tevreden over de training Persoonlijk Leiderschap. Zeer veel geleerd. Hier heb ik nu dagelijks profijt van.”

Melanie

”In een warme, veilige omgeving kom je weer wat dichter bij jezelf. Ik vond het heel prettig tijdens deze 4-daagse echt weer even met mijzelf en mijn eigen ‘zijn’ en groei bezig mocht zijn. Deze inzichten neem ik weer mee in mijn werk en privé. Dit had ik nog wel een paar dagen willen doen :)’’

vidaXL Jacolien

Jacolien

“Open aan begonnen en het heeft me veel gebracht. Mooie inzichten en goede handvatten waar ik mee verder kan. Prettige, veilige sfeer die openheid en vertrouwelijkheid bevorderde. Aanrader!”

Marlies

“Onvoorstelbaar dat het maar 4 dagen heeft geduurd. Wat heb ik veel mogen leren. Van mezelf maar ook van de andere HR-professionals. De sfeer was vanaf het eerste moment heel warm en open, waardoor er een diep vertrouwen werd gekweekt om jezelf te laten zien. Dit vergrootte mijn eigen leerproces ten zeerste. De 4-daagse kent een goede opbouw, diverse en creatieve opdrachten waardoor je uit elke oefening iets anders haalt. Sonja is doortastend, energiek en warm waardoor je je welkom voelt. Ook let ze goed op wat jij als persoon nodig hebt. Hiermee zet ze de randvoorwaarden zodat jijzelf je maximaal kan ontwikkelen tijdens deze 4-daagse.”

Felix

”Ik had vooraf niet verwacht dat ik zoveel over mezelf en mijn wijze van handelen had kunnen leren. Een enorme verrijking voor mijn werk als adviseur maar met name voor mij als persoon. Ik kijk dan ook zeer positief terug naar de 4 dagen en kan het iedereen van harte aanbevelen.”

Manon

“Als een fantastische, leerzame en plezierige ervaring, met veel nieuwe inzichten. Gegeven op een mooie locatie, in een bijzondere en hechte groep, met een geweldige trainer!”

Marleen

”De training is ontzettend waardevol voor mij geweest. Ik heb mezelf en mijn eigen gedragspatronen goed leren kennen en kan hier concreet mee verder binnen mijn verdere ontwikkeling als HR professional. De sfeer was heel prettig, een fijne groep, veilige setting en fijne begeleiding! Ik raad het zeker aan deze training te volgen.’’

Kelly

”Het waren 4 ontzettend waardevolle dagen waarbij ik veel nieuwe inzichten heb mogen krijgen.”

Sandra

”Erg fijn om inzicht te krijgen in je valkuilen, terug te kunnen gaan naar het verleden om je patronen te kunnen herkennen, te kunnen omarmen en het belangrijkste van alles te kunnen kiezen om ander gedrag in te zetten omdat je je valkuil herkent. Dit alles in slechts 4 dagen in een enorm veilige omgeving. Aanrader dus!”

 

Margje

”De cursus heeft mij meermaals positief verrast! Oefeningen waar ik aanvankelijk vraagtekens bij had bleken erg zinvol. Ook ben ik een aantal inzichten over mijzelf en communicatie met andere rijker waar ik zeker uit kan en zal putten in mijn werk als HR consultant. Absolute aanrader!”

Renate

”Deze 4 daagse heeft mijn verwachtingen overtroffen. Nooit eerder had ik een dergelijke training gevolgd en wist dan ook niet goed wat ik kon verwachten. Ik ging open de training in, klaar om veel te leren. Dat heb ik zeker!

Het was intensief en ik ben tot veel inzichten gekomen. In de tussenliggende maanden had ik genoeg stof tot nadenken en heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een zetje gekregen. Met veel plezier kijk ik terug naar deze training, de dames waarmee ik de training heb gevolgd en Sonja die met veel enthousiasme de training heeft gegeven. ”

Karin

”Ik heb de training als heel leerzaam ervaren. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen gedrag, waarom ik in bepaalde situaties reageer zoals ik reageer en hoe dit mogelijk effect heeft op anderen. Een mooi inzicht vind ik dat onzeker zijn niet perse iets slechts is maar ik moet leren deze wat meer op ‘die stoel naast mij’ neer te zetten. Nog veel stof tot nadenken en acties om te ondernemen maar de eerste stap naar een wat sterkere Karin is gezet!”

Lonneke

”Het waren vier intensieve maar leuke en leerzame dagen! Door naar jezelf,  naar ik en de ander en ik en de organisatie te kijken krijg je een duidelijk inzicht in je eigen gedrag en dat van een ander. Dit helpt je om je gedrag en/of communicatie aan te passen en zo beter te kunnen anticiperen op situaties tijdens je werk of in je privéleven. De sfeer was heel goed en veilig, waardoor je goed de diepte ik kon met elkaar. Dit kwam door de fijne begeleiding en de prettige groep.”

Priscilla

”De 4 daagse is veel te snel voorbij gegaan! Vooral veel inzichten gekregen in mijn eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van anderen.

Een leuk gezelschap van vakgenoten met ieder eigen uitdagingen en ontwikkeldoelen waar ook weer van te leren is. De creativiteit in de 4-daagse sprak mij zeer aan en sommige elementen heb ik zelf weer toegepast in mijn werk en sessies met managers. Soms best pittig maar altijd met positieve energie weer de deur uit gegaan!”

Tineke

”De training heeft me aan het denken gezet en weer nieuwe inzichten gegeven over mijn eigen gedrag en waar dat vandaan komt. Leuke, gevarieerde groep mensen en een erg open sfeer met elkaar”.

Edward

”De vierdaagse heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en handvaten om deze direct in de praktijk te brengen. Bovenal heeft de training mij veel energie gegeven. De groep van zeer gevarieerd en inspirerend zo ook de begeleiding vanuit het HR ontwikkelhuis.”.

Paulien

Paulien

”Aanvankelijk had ik behoorlijk wat weerstand maar vooral door de open sfeer, de kwaliteiten van Sonja én het respect dat zij voor ieders eigen(aardig)heid had raakte dit al snel op de achtergrond. Ik vond de oefeningen zinvol en ga die zeker met mijn collega ’s nog eens gebruiken ter voorbereiding op lastige gesprekken oid. Goeie opbouw in het programma, soms een beetje te vol of kwamen we aan dingen niet toe. Maar het allerbeste vond ik dat Sonja de vinger op de zere plek wist te leggen waardoor iedereen zich bewust werd van een eigen blokkade en daardoor groei mogelijk was. Prachtig om te zien (gebeuren) Ik ben zelf vooral verder gekomen in hoe ik de komende jaren in mijn werk wil gaan staan. Ik durf meer los te laten en te beschouwen wat er gebeurt. Dat vind ik winst:)”.

Ingrid

”Erg veel geleerd en vooral een veel beter inzicht gekregen in mijn eigen handelen, doen en denken.”

Sylvia

”Ik had deze 4-daagse training niet willen missen. Ik heb het als leerzaam, interessant en waardevol ervaren. Op sommige momenten ook confronterend richting mezelf! Heel fijn dat de groep en coach je het vertrouwen geeft om “open” te kunnen gaan en dichtbij jezelf te komen. Het is gaaf om het geleerde in de praktijk toe te passen en te zien dat je hiermee het verschil kan maken. Kortom inspirerende en leerzame dagen gehad.”

Suzan

”De 4-daagse was confronterend, vertrouwd en verrassend tegelijk. Dit kwam door de samenstelling van de groep, de verschillende werkvormen en de begeleiding van Sonja. Het heeft mij inzichten en handvaten gegeven om toe te passen in de dagelijkse praktijk.”