Persoonlijk Leiderschap voor HR

In deze opleiding werken we met HR-professionals aan het vergroten van persoonlijke kracht en impact.

Persoonlijk Leiderschap begint bij bewustzijn. Bewustzijn van jezelf, je gevoelens en je eigen gedrag. De mate waarin de workshop heeft bijgedragen aan de eigen gedragspatronen van deelnemers wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,6!

Sonja Bakker_byMashaBakker-9411

Sonja Bakker (trainer) blikt terug in haar blog:

Als je altijd blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijft je altijd overkomen wat je altijd overkwam.

Ik kijk de groep rond. Acht verschillende deelnemers met allemaal hun eigen verhaal. Vier maanden lang mag ik met hen werken op hun persoonlijke thema’s en gedragspatronen die in meer of mindere mate effect hebben op hun (advies)vaardigheden in het werk als HR Businesspartner. Hoe kunnen we bijvoorbeeld weerstand van de ander ombuigen als we onze eigen weerstand niet goed begrijpen? Wanneer je nieuw gedrag wilt ontwikkelen, is het belangrijk dat je hierin positieve bevestiging ontvangt. De groep vormt hier de uitvalsbasis voor. En vanuit de groep wordt er een volgende stap gezet in de werkomgeving. Dit zet aan om de dingen echt anders te doen. Geen nieuw masker ontwikkelen wat je op kunt zetten, maar je masker afzetten. Durven kiezen voor wie je werkelijk bent. Dit geeft zelfvertrouwen en maakt dat je in het contact een gelijkwaardige gesprekspartner kunt zijn. Ik zie de deelnemers zowel persoonlijk als zakelijk groeien in deze maanden. Ik kijk nu al uit naar de volgende groep!

Ervaringen

Melanie

”In een warme, veilige omgeving kom je weer wat dichter bij jezelf. Ik vond het heel prettig tijdens deze 4-daagse echt weer even met mijzelf en mijn eigen ‘zijn’ en groei bezig mocht zijn. Deze inzichten neem ik weer mee in mijn werk en privé. Dit had ik nog wel een paar dagen willen doen :-)’’

vidaXL Jacolien

Jacolien

“Open aan begonnen en het heeft me veel gebracht. Mooie inzichten en goede handvatten waar ik mee verder kan. Prettige, veilige sfeer die openheid en vertrouwelijkheid bevorderde. Aanrader!”

Marlies

“Onvoorstelbaar dat het maar 4 dagen heeft geduurd. Wat heb ik veel mogen leren. Van mezelf maar ook van de andere HR-professionals. De sfeer was vanaf het eerste moment heel warm en open, waardoor er een diep vertrouwen werd gekweekt om jezelf te laten zien. Dit vergrootte mijn eigen leerproces ten zeerste. De 4-daagse kent een goede opbouw, diverse en creatieve opdrachten waardoor je uit elke oefening iets anders haalt. Sonja is doortastend, energiek en warm waardoor je je welkom voelt. Ook let ze goed op wat jij als persoon nodig hebt. Hiermee zet ze de randvoorwaarden zodat jijzelf je maximaal kan ontwikkelen tijdens deze 4-daagse.”

Felix

”Ik had vooraf niet verwacht dat ik zoveel over mezelf en mijn wijze van handelen had kunnen leren. Een enorme verrijking voor mijn werk als adviseur maar met name voor mij als persoon. Ik kijk dan ook zeer positief terug naar de 4 dagen en kan het iedereen van harte aanbevelen.”

Manon

“Als een fantastische, leerzame en plezierige ervaring, met veel nieuwe inzichten. Gegeven op een mooie locatie, in een bijzondere en hechte groep, met een geweldige trainer!”

Marleen

”De training is ontzettend waardevol voor mij geweest. Ik heb mezelf en mijn eigen gedragspatronen goed leren kennen en kan hier concreet mee verder binnen mijn verdere ontwikkeling als HR professional. De sfeer was heel prettig, een fijne groep, veilige setting en fijne begeleiding! Ik raad het zeker aan deze training te volgen.’’

Kelly

”Het waren 4 ontzettend waardevolle dagen waarbij ik veel nieuwe inzichten heb mogen krijgen.”

Sandra

”Erg fijn om inzicht te krijgen in je valkuilen, terug te kunnen gaan naar het verleden om je patronen te kunnen herkennen, te kunnen omarmen en het belangrijkste van alles te kunnen kiezen om ander gedrag in te zetten omdat je je valkuil herkent. Dit alles in slechts 4 dagen in een enorm veilige omgeving. Aanrader dus!”

 

Margje

”De cursus heeft mij meermaals positief verrast! Oefeningen waar ik aanvankelijk vraagtekens bij had bleken erg zinvol. Ook ben ik een aantal inzichten over mijzelf en communicatie met andere rijker waar ik zeker uit kan en zal putten in mijn werk als HR consultant. Absolute aanrader!”

Renate

”Deze 4 daagse heeft mijn verwachtingen overtroffen. Nooit eerder had ik een dergelijke training gevolgd en wist dan ook niet goed wat ik kon verwachten. Ik ging open de training in, klaar om veel te leren. Dat heb ik zeker!

Het was intensief en ik ben tot veel inzichten gekomen. In de tussenliggende maanden had ik genoeg stof tot nadenken en heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een zetje gekregen. Met veel plezier kijk ik terug naar deze training, de dames waarmee ik de training heb gevolgd en Sonja die met veel enthousiasme de training heeft gegeven. ”

Karin

”Ik heb de training als heel leerzaam ervaren. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen gedrag, waarom ik in bepaalde situaties reageer zoals ik reageer en hoe dit mogelijk effect heeft op anderen. Een mooi inzicht vind ik dat onzeker zijn niet perse iets slechts is maar ik moet leren deze wat meer op ‘die stoel naast mij’ neer te zetten. Nog veel stof tot nadenken en acties om te ondernemen maar de eerste stap naar een wat sterkere Karin is gezet!”

Lonneke

”Het waren vier intensieve maar leuke en leerzame dagen! Door naar jezelf,  naar ik en de ander en ik en de organisatie te kijken krijg je een duidelijk inzicht in je eigen gedrag en dat van een ander. Dit helpt je om je gedrag en/of communicatie aan te passen en zo beter te kunnen anticiperen op situaties tijdens je werk of in je privéleven. De sfeer was heel goed en veilig, waardoor je goed de diepte ik kon met elkaar. Dit kwam door de fijne begeleiding en de prettige groep.”

Priscilla

”De 4 daagse is veel te snel voorbij gegaan! Vooral veel inzichten gekregen in mijn eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van anderen.

Een leuk gezelschap van vakgenoten met ieder eigen uitdagingen en ontwikkeldoelen waar ook weer van te leren is. De creativiteit in de 4-daagse sprak mij zeer aan en sommige elementen heb ik zelf weer toegepast in mijn werk en sessies met managers. Soms best pittig maar altijd met positieve energie weer de deur uit gegaan!”

Tineke

”De training heeft me aan het denken gezet en weer nieuwe inzichten gegeven over mijn eigen gedrag en waar dat vandaan komt. Leuke, gevarieerde groep mensen en een erg open sfeer met elkaar”.

Edward

”De vierdaagse heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en handvaten om deze direct in de praktijk te brengen. Bovenal heeft de training mij veel energie gegeven. De groep van zeer gevarieerd en inspirerend zo ook de begeleiding vanuit het HR ontwikkelhuis.”.