Strategieontwikkeling voor HR

Binnen steeds meer organisaties wordt het strategisch belang van human resource management erkend. In een snel veranderende wereld is het steeds belangrijker dat organisaties hun continuïteit waarborgen door te opereren met oog voor de toekomst. Strategisch HR draagt hieraan bij door het gericht op elkaar afstemmen van gedrag, kennis en ambities van mensen met de organisatiedoelstellingen. De link tussen deze strategische afstemming en organisatieperformance is al vaak bewezen. Het formuleren en op papier zetten van een HR-strategie helpt richting te bepalen en koers te houden. Daarnaast draagt het bij aan de integratie van de interne HR-activiteiten, zodat zij op zichzelf en met elkaar bijdragen aan de organisatiedoelstellingen en diens resultaten.

Met de module ‘Strategieontwikkeling voor HR’ word je begeleid bij het formuleren en op papier zetten van je eigen HR-strategie.

Werkwijze

Een consultant van het HR Ontwikkelhuis helpt je om samen met jou een toekomstbestendig beeld te schetsten voor jouw HR-organisatie. Dit vormt de basis van de nieuwe HR-strategie. Daarna worden doelstellingen geformuleerd om tot deze vernieuwde HR-organisatie te komen: de HR-strategie. Er wordt gewerkt vanuit jouw eigen kracht en eigen visie. Gepersonaliseerd leren wordt hiermee gestimuleerd en draagt bij aan jouw ontwikkeling.

Vervolgens wordt de aanpak om te komen tot de nieuw geschetste HR-organisatie in samenwerking verder uitgewerkt en helder op papier gezet. Hierdoor wordt de nieuwe koers inzichtelijk voor iedereen binnen de organisatie. Er worden korte- en langetermijndoelstellingen geformuleerd waardoor je direct met je HR-team én met de nieuwe aanpak aan het werk kan.

 

Interesse in deze training?

Neem gerust contact op via 088 101 2600 of via onderstaand contactformulier.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Bijlage

    Uw bericht