Op 17 mei 2017 gepubliceerd door Sonja Bakker
“Strength lies in differences, not in similarities”

Op 2 mei jl. gaf Ingrid Veling, eigenaresse van Ignite Coaching en Consulting, voor ons een workshop Diversiteit & Inclusion aan HR-professionals. Ze heeft ons bijgepraat over de nieuwste wetenschappelijke kennis en haar eigen ervaringen. Lianne Kop, consultant bij het HR Ontwikkelhuis, blikt hieronder terug.

Diversiteit is in onze pluriforme samenleving iets waar niemand nog omheen kan. Iedereen is anders en juist doordat we van elkaar verschillen, vullen we elkaar aan en creëren we succesvollere organisaties. Want, zoals Stephen R. Covey het verwoordt ‘Strength lies in differences, not in similarities’. Tot zover de utopische theorie in elk geval.

Ingrid vertelde ons dat veel organisaties blijven steken bij het voeren van een diversiteitsbeleid. Een diversiteitsbeleid blijkt echter slechts de eerste stap in het benutten van de pluriformiteit binnen een organisatie. Diversiteit betekent weliswaar dat binnen een organisatie mensen werken met een verscheidenheid aan achtergrond, gender etc, maar pas bij een succesvol inclusionbeleid worden de vooroordelen zoveel mogelijk aan de kant gezet en worden de voordelen van een gemengde organisatie daadwerkelijk benut. Tijdens deze inspirerende avond hebben we met elkaar geoefend met het zodanig vormgeven van een beleidsplan dat je wordt behoed voor de onverwachte valkuilen van je eigen onbewuste vooroordelen. Wist je bijvoorbeeld dat beslissingen die je neemt met een volle maag minder beïnvloed worden door je persoonlijke vooroordelen?

Want laten we eerlijk zijn, wie heeft deze niet?

Ervaringen!

Pervin

“Ik vond het een leerzame en energieke workshop. In een korte tijd heeft Ingrid me niet alleen wijzer gemaakt als het gaat om diversiteit in organisaties, maar ook het verschil tussen diversiteit en inclusion bijgebracht. Met een divers personeelsbestand in je organisatie ben je er dus nog niet! Je creëert pas echt meer waarde als je ook de diversiteit benut en betrekt, oftewel aan ‘inclusion’ doet. Het spelen van het processpel geeft je, op een speelse manier, concrete handvatten hoe je als HR BP vooroordelen (‘biases’) al in een vroeg stadium kunt reduceren, bij bijvoorbeeld Succession Planning. Aanrader!

Charlotte

Mooie combinatie aan theorie, praktijk en learnings over Diversity & Inclusion. Nieuwe inzichten opgedaan met direct ook handige tips en tricks die ik vandaag kan inzetten. Leuk, leerzaam en een goede sfeer! 

 Laura

‘’Zeer informatieve en verfrissende workshop over gender diversity. Ik werd me weer bewust van de verschillen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap en hoe belangrijk het is om beiden te hebben vertegenwoordigd in een organisatie. Ingrid maakt D&I met haar kennis en energie levend en leuk.’’

Wil jij hier meer over weten?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Bijlage

Uw bericht