Bekijk hier onze whitepapers. De whitepapers helpen jou om een verdiepingsslag te maken in thema’s die belangrijk zijn voor HR Professionals.

De sleutel tot het HR-businesspartnerschap

Elke vijf jaar onderzoeken Dave Ulrich e.a. de belangrijkste HR- competenties binnen het HR Competency Study (HRCS) van de RBL Group. In de meest recente, inmiddels zevende, ronde van dit onderzoek is er een nog grotere rol weggelegd voor de invloed van de business op HR. Met de analyse van meer dan 32.000 enquêteantwoorden, tonen de onderzoekers aan dat HR-professionals waarde hebben en hun impact kunnen verviervoudigen wanneer ze zich effectief organiseren. Daarnaast is er een nieuwe, spannende rol toegevoegd aan het model: De Paradox Navigator. Lianne Kop bespreekt in dit artikel de opvallendste uitkomsten van het onderzoek zoals beschreven in het boek Victory Through Organization.

Wil je deze Whitepaper ontvangen? Vul onderstaand je gegevens in en hij wordt je toegestuurd.

    De HR Businesspartner 2.0

    Dit zegt de allernieuwste wetenschappelijke literatuur over de rol van HR Businesspartner! Wat maakt een strategisch partner en wat is een Strategisch Partner 2.0? Je leest het hier!

    HR Partner in Business: een gelukkig huwelijk? 

    ‘Een goede relatie is de sleutel tot succes’: een veelgehoord credo. Niet onterecht als het gaat over onze werkrelaties. Zo heeft de relatie met de directe leidinggevende een aanzienlijke invloed op de kans dat de werknemer de organisatie verlaat. En wist je dat 65% van de startups mislukken door verstoorde relaties? Als het gaat om onze werkrelaties verwijst psychotherapeute Esther Perel naar een huwelijk: ‘we weten pas echt hoe het zit als er een serieuze crisis losbarst’. Kortom, tijd om het eens over onze relatie te hebben.