Op 15 april 2020 gepubliceerd door Sonja Bakker

Uit de eerste resultaten van onze online survey ‘Uitdagingen voor HR Professionals in deze crisistijd’ blijkt dat vele van jullie flink uitgedaagd zijn en (nog gaan) worden op het gebied van onder andere thuiswerken, contact houden en adviseren op afstand, emotieregulering, oplopend verzuim en effectiviteit. Kortom een zeer uitdagende verschuiving in speelveld voor jou als HR Professional waar een sterk beroep gedaan wordt op je persoonlijk leiderschap, flexibiliteit en durf.

In de huidige crisis heeft de eerste paar weken de focus over het algemeen gelegen op de het herorganiseren van onder andere processen, systemen, afspraken, overleggen en werkplekken. In de fase waar we nu in zitten en fases waar we nog in zullen gaan komen is veel meer aandacht nodig voor het loslaten van wat was, het niet weten, het leren & groeien in deze nieuwe realiteit en vervolgens het gaan doen met elkaar. Bovenstroom versus onderstroom.

Ik zie daarin veel parallellen met de vele reorganisaties en veranderingstrajecten die ik in mijn carrière heb mogen begeleiden. De initiële impact, het heen en weer slingeren van emoties, de onzekerheid, het zoeken naar houvast, groei van acceptatie en het langzaam onderzoeken en vormgeven van de nieuwe realiteit. Daarin heb ik zelf ook moeten leren dat je niet alles kunt organiseren en onder controle kan hebben, maar flexibel moet zijn, dingen zich stap voor stap moet laten ontvouwen en soms gewoon durven te doen als alles nog niet helder is. Het belangrijkste hierbij is in contact te blijven met je managers en medewerkers, te luisteren, informatie te geven én te zorgen dat de ‘Bovenstroom’ strak is georganiseerd, zodat je ruimte hebt voor de ‘Onderstroom’.

Tips hoe jij hier als HR Professional mee om kunt gaan, krijg je in ons gratis webinar ‘HR Leiderschap in tijden van crisis’. We nodigen je graag uit om deel te nemen op woensdag 22 april van 13.00-13.45 uur. Tijdens dit webinar is ook ruimte om aanpak en ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. Je kunt je aanmelden door een e-mail met je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres te sturen naar bjorn@hrontwikkelhuis.nl. We sturen je dan de link om in te loggen. Bij meer dan 20 deelnemers organiseren we een week later nog een keer dit webinar.

Had je onze survey nog niet ingevuld? Dan kan dat ook nog steeds!

Mocht je daarnaast nu al willen sparren of support nodig hebben, neem dan gerust contact op met mij of het HR Ontwikkelhuis. Ik hoop je in ieder geval te zien bij ons webinar op 22 april. Tot dan!

Björn Ribbers

HR Ontwikkelhuis

06-29058831

bjorn@hrontwikkelhuis.nl